Profile Backgrounds
Free Profile Backgrounds
izvještaj - ** zek@*1921**

** zek@*1921**

OVAJ BLOG JE POSVEČEN F.K.ŽELJEZNIČARU,ALI I OSTALIM STVARIMA OKO NAS.ZA ŽELJU SE NE NAVIJA ZA ŽELJU SE ŽIVI.

30.01.2007.

izvještaj

Tuesday, 30 January 2007

Gledajući meč protiv Čapljine dojma smo da Željezničar izgleda mnogo ozbilnije nego proteklih mjeseci. Iako je trener Enver Hadžiabdić u ovom susretu izveo ekipu u kojoj nije bilo mjesta za Jahića, Cocalića, Kuduzovića, Dudu, Joldića, Fatića, Bešliju... koji su trenirali u Blagaju sa Harisom Alihodžićem, momčad koja je istrčala u Čapljini vrijedna je svakog respekta. Povratnik u dres Željezničara Edis Mulalić odigrao je sasvim solidno, a ako se u obzir uzme činjenica da nije nastupao više od godinu dana, onda slobodno možemo reći da je bio odličan, a zadovoljio je i Đorđe Kamber, kojeg je stručni štab u ovom susretu koristio na mjestu stopera. Bočni igrači bili su Gredić i Spahić, koji je često bio i u napadu, a vezna linija je više ličila na juniorsku nego seniorsku. Ipak, na terenu Raščić, Jamak, Štilić i Boubacar nisu ostavljali dojam neiskusnih nogometaša, naprotiv, znanjem, trkom i disciplinom u igri nametnuli su svoju igru, dokazavši neosporan talenat, ali i kvalitet. U napadu su bili Marjan Jugović i Rašid Avdić, koji je bio indisponiran u ovom meču, pa ga je zamijenio Pelak, koji pak djeluje bolje nego ikad. Mršaviji nego ikad i sa ogrmnom željom da dokaže kvalitet, Pelak će sigurno biti jedan od igrača koji će Željezničaru donositi prevagu na terenu.

Iako pobjeda od 3:1 nad Čapljinom (Raščić, Štilić, Boubacar) i nije mjerilo prave snage, imponuje ozbiljnost plavih igrač a, na čemu treneri Hadžiabdić i Bračulj i najviše insistiraju. “Što više boljih igrača u timu, donosi kvalitet ekipi”, kaže Hadžiabdić naglašavajući nam da će do kraja priprema Željo odigrati još mečeve protiv Branitelja i Turbine. “Nastojat ćemo da svi igrači do kraja priprema odigraju po dvije cijele utakmice. Ipak, ovo još nije uigravanje ekipe. Naime, želimo vidjeti koliko koji pojedinac može, a mi ćemo analizirati svakog igrača, počev od njegovog karaktera, pa sve do voljnog momenta. Sve će to uticati kod odlučivanja koji će od njih obući dres Željezničara. Najbitnije od svega je da u svim igračima vidim želju i ozbiljnost da ispoštuju dogovoreno. Do njih je hoće li to uraditi ili neće, a teren je jedino mjerilo, naravno uz ozbiljan rad i disciplinu, što jedan igrač Želje mora imati”.

Hadžiabdić nije mogao a da ne pomene juniore koji se nalaze na pripremama: “Prezadovoljan sam juniorima. Ta djeca su naša budućnost. Imponuje njihova želja, ambicija i motiv. Mnogim igračima koji imaju ugovore, Željini juniori trebaju biti primjer kako se nosi i bori za dres kluba”, kazao nam je Hadžiabdić, dodajući da ni jedan od igrača, ma kako se on zvao, nije siguran u prvoj postavi. “I dalje stojim pri toj tvrdnji. Svi će se morati dobro oznojiti za svoj dres”. Incident sa Vladavićem, čini nam se, ne utiče na atmosferu na pripremama igrača Želje, a ono što se može primjetiti jeste veliko poštovanje igrača tima sa Grbavice prema znanju i godinama Hadžiabdića i Bračulja, koji tvrde da bez discipline i nema rezultata.

“Jedan od motiva zašto sam se prihvatio klupe Želje jeste taj što nisam mogao gledati haotično stanje u Želji. Pucali smo po svim šavovima i nije slučajno što se nalazimo na 13. mjestu sa 17 bodova, a veliki dio odgovornosti za to snosi struka te organizacija u klubu”. Hadžiabdić dodaje da je njegova saradnja sa Upravom kluba na visokom nivou, ali naglašava: “Potreban nam je mir kako bi se reorganizovali i vratili ugled koji pripada Željezničaru. Od sviju očekujem mnogo”, kazao nam je Enver Hadžiabdić.

 
Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service