Profile Backgrounds
Free Profile Backgrounds
** zek@*1921** 2007/02

** zek@*1921**

OVAJ BLOG JE POSVEČEN F.K.ŽELJEZNIČARU,ALI I OSTALIM STVARIMA OKO NAS.ZA ŽELJU SE NE NAVIJA ZA ŽELJU SE ŽIVI.

13.02.2007.

pad s 3.600 metara i preživio

12.02.2007.

NOVOSTI!!!

Uskoro čistka u Predsjedništvu

S. ŠIŠIĆ 12.02.2007 20:12

Aktuelno Predsjedništvo Fudbalskog kluba Željezničar, izabrano početkom ove godine, praktično ne funkcioniše, s obzirom da se većina članova nije pojavljivala na dosadašnjim sjednicama. Stoga, Mladen Grubešić, predsjednik tima sa "Grbavice", najavljuje da će se do kraja mjeseca održati nova sjednica Skupštine na kojoj bi neaktivni članovi trebali biti zamijenjeni.

Podsjetimo, uz Grubešića, Predsjedništvo su trebali sačinjavati: Edin Mulahasanović, Nuko Grebović (potpredsjednici), te Hamo Brajlović, Selim Babić, Džemal Bisić, Ramiz Dervišević, Enes Delimustafić, Mirsad Sipović, Džemal Šerbo, Hasan Šepo, Izudin Pita, Enver Sinanović, Nedžad Grcić, Gradimir Gojer, Josip Jurišić, Abid Šarić, Muhamed Hasanbegović i Refik Šabanhadžović. Međutim, odmah nakon sjednice Skupštine, Bisić i Jurišić su pisanim putem obavijestili klub da ne žele biti članovi Predsjedništva.

Pored njih dvojice na sjednicama se nije pojavljivao veći broj članova, pa je sjednica Predsjedništva u nekoliko navrata odgađana zbog nedostatka kvoruma.   

"Ovo predsjedništvo je sačinjeno na brzinu. Pojedine članove su mi preporučili, ali očito da pojedinci zbog loših iskustava iz ranijeg perioda ne žele da se uključe u aktivan rad", istakao je Grubešić, ne želeći govoriti o imenima neaktivnih članova Uprave:

"Ne bih govorio o imenima, odnosno da se prepucavam preko novina. Već pregovaramo s novim članovima. U Predsjedništvu želimo ljude koji će raditi svoj posao i onima sa dobrim namjerama vrata kluba su širom otvorena."

Grubešić je najavio da će nova sjednica Skupštine biti održana u periodu od 20. februara do 1. marta.  

Plate kasne tri mjeseca

Fudbaleri Željezničara prvi dio priprema obavili su u Blagaju, trenutno treniraju na "Grbavici", a za 15. februar planiran je odlazak u Herceg Novi, gdje će Sarajlije ostati do 25. februara. Iako vrijedno rade, plate nisu dobili tri mjeseca.

"Prije polaska u Blagaj prvotimci su dobili akontacije od 200 KM. Do početka prvenstva biće isplaćene dvije plate. Prva, uoči polaska u Crnu Goru, a druga prije početka prvenstva. Čekamo uplatu obeštećenja za Admira Vladavića i Damira Memiševića i uvjeren sam da ćemo izmiriti obaveze do starta prvenstva. To nam je prioritet", rekao je Grubešić

09.02.2007.

kung fu football

04.02.2007.

NOVOSTI!!!

FK Željezničar nakon priprema u Blagaju

S. ŠIŠIĆ 04.02.2007 19:20

Četiri pobjede u isto toliko odigranih utakmica, uz samo jedan primljen pogodak (protiv Čapljine) i 14 postignutih, bilans je fudbalera Željezničara u kontrolnim mečevima odigranim u prvom dijelu priprema koje su "plavi" obavili u Blagaju kod Mostara. Najefikasniji igrač je bio mladi Semir Štilić s tri pogotka. Iako su protivnici bili timovi iz nižerazrednih rangova, u stručnom štabu su zadovoljni učinkom.

"Generalno, u Blagaju smo odradili sve što smo planirali. Rezultat nam nije bio u prvom planu, željeli smo se uvjeriti u trenutnu formu igrača. Međutim, lijepo je kada se pobjeđuje", rekao je Enver Hadžiabdić, trener FK Željezničar.

Pored snijega koji je ekipu sa "Grbavice" dočekao u Sarajevu, trenera Hadžiabdića uzrujale su još neke stvari.

"Na prvom treningu u Sarajevu priključen nam je jedan fudbaler iz Zagreba. To je katastrofa! Mi radimo već dvadeset dana, a sada nam neko dovodi igrače na probu. Ne znam ni kako se zove ni ko ga je doveo, a niko od trenera iz kluba nije ga gledao. Jednostavno, to ne razumijem. Nismo bogat klub da možemo rasipati novce i plaćati boravak nekih neprovjerenih fudbalera", ljutio se Hadžiabdić dodavši:

"Nažalost, još ne znamo ni gdje ćemo obaviti drugi dio priprema. Predsjedništvo je trebalo odlučiti o tome, ali otkako smo se vratili iz Blagaja, niko me nije obavijestio o tome. Planirali smo da u toplije krajeve ponovo putujemo 15. februara i da ostanemo desetak dana. U tom periodu trebali bismo odigrati što veći broj kontrolnih utakmica."

Za vrijeme boravka u Sarajevu, u "Želji" su razmišljali da odigraju nekoliko pripremnih mečeva.

"Sve će ovisiti o vremenskim uslovima. Biće teško pronaći teren u okolini Sarajeva, ali nam neće biti problem da odemo u Hercegovinu, do Konjica, Jablanice, pa i do Mostara", zaključio je Hadžiabdić

01.02.2007.

break news

Vladavić potpisao za Žilinu. Željo dobio 100.000 €

Sretno mu u nastavku karijere!

01.02.2007.

vlada ode u slovačku,štilić do ljeta u želji

Vladavić u Žilini?


Fudbaler bi u subotu trebao otputovati na ljekarske pregledePosljednjeg dana prijelaznog roka u Željezničar je stigla ponuda iz Slovačke. Lider Prvenstva ove države Žilina želi angažirati Admira Vladavića.
Suspendirani fudbaler Želje trebao bi u subotu otputovati na ljekarske preglede u Žilinu te potpisati ugovor sa slovačkim klubom.
- Ponuda iz Slovačke je stigla i upoznali smo ih s visinom obeštećenja. Ako pristanu na uslove koje Željezničar traži, transfer će biti realiziran - rekao nam je Samir Ahmedbegović, direktor Željezničara.
Žilina ima deset bodova prednosti nad Artmedijom, a cilj kluba je nastup u kvalifikacijama za Ligu prvaka.
Direktor Ahmedbegović se osvrnuo i na priče o prelasku Vladavića i Pelaka u Sarajevo.
- Ne znam kada će prestati te besmislice. Smatram to atacima na klub, pokušavaju da nas razdore. Smiješno je i pomisliti da bi Pelak i Vladavić sada otišli na Koševo - rekao je Ahmedbegović.

Z. Š.


Štilić ostaje do ljeta


Semir Štilić će ipak ostati na Grbavici, jer jučer nije postignut dogovor o njegovom odlasku u Sloveniju. Menadžer igrača Muhamed Ćosić kaže:
- Štilić je fudbalski biser. Izrazio je želju da ide u Sloveniju i upoznao sam predsjednika Željezničara s visinom obeštećenja koje se može dobiti.
Tražio je konkretnu ponudu, a u ovom je poslu isticanje konkretne ponude materijal za licitaciju, jer se odmah javljaju drugi menadžeri, nude veće sume pa onda sve propada. Vjerujem u Semira, pred njim je budućnost i, nadam se, blistava karijera - rekao je Ćosić.
Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service