Profile Backgrounds
Free Profile Backgrounds
** zek@*1921** 2007/02/12

** zek@*1921**

OVAJ BLOG JE POSVEČEN F.K.ŽELJEZNIČARU,ALI I OSTALIM STVARIMA OKO NAS.ZA ŽELJU SE NE NAVIJA ZA ŽELJU SE ŽIVI.

12.02.2007.

NOVOSTI!!!

Uskoro čistka u Predsjedništvu

S. ŠIŠIĆ 12.02.2007 20:12

Aktuelno Predsjedništvo Fudbalskog kluba Željezničar, izabrano početkom ove godine, praktično ne funkcioniše, s obzirom da se većina članova nije pojavljivala na dosadašnjim sjednicama. Stoga, Mladen Grubešić, predsjednik tima sa "Grbavice", najavljuje da će se do kraja mjeseca održati nova sjednica Skupštine na kojoj bi neaktivni članovi trebali biti zamijenjeni.

Podsjetimo, uz Grubešića, Predsjedništvo su trebali sačinjavati: Edin Mulahasanović, Nuko Grebović (potpredsjednici), te Hamo Brajlović, Selim Babić, Džemal Bisić, Ramiz Dervišević, Enes Delimustafić, Mirsad Sipović, Džemal Šerbo, Hasan Šepo, Izudin Pita, Enver Sinanović, Nedžad Grcić, Gradimir Gojer, Josip Jurišić, Abid Šarić, Muhamed Hasanbegović i Refik Šabanhadžović. Međutim, odmah nakon sjednice Skupštine, Bisić i Jurišić su pisanim putem obavijestili klub da ne žele biti članovi Predsjedništva.

Pored njih dvojice na sjednicama se nije pojavljivao veći broj članova, pa je sjednica Predsjedništva u nekoliko navrata odgađana zbog nedostatka kvoruma.   

"Ovo predsjedništvo je sačinjeno na brzinu. Pojedine članove su mi preporučili, ali očito da pojedinci zbog loših iskustava iz ranijeg perioda ne žele da se uključe u aktivan rad", istakao je Grubešić, ne želeći govoriti o imenima neaktivnih članova Uprave:

"Ne bih govorio o imenima, odnosno da se prepucavam preko novina. Već pregovaramo s novim članovima. U Predsjedništvu želimo ljude koji će raditi svoj posao i onima sa dobrim namjerama vrata kluba su širom otvorena."

Grubešić je najavio da će nova sjednica Skupštine biti održana u periodu od 20. februara do 1. marta.  

Plate kasne tri mjeseca

Fudbaleri Željezničara prvi dio priprema obavili su u Blagaju, trenutno treniraju na "Grbavici", a za 15. februar planiran je odlazak u Herceg Novi, gdje će Sarajlije ostati do 25. februara. Iako vrijedno rade, plate nisu dobili tri mjeseca.

"Prije polaska u Blagaj prvotimci su dobili akontacije od 200 KM. Do početka prvenstva biće isplaćene dvije plate. Prva, uoči polaska u Crnu Goru, a druga prije početka prvenstva. Čekamo uplatu obeštećenja za Admira Vladavića i Damira Memiševića i uvjeren sam da ćemo izmiriti obaveze do starta prvenstva. To nam je prioritet", rekao je Grubešić

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service